| Itt vagy most: Blog » Itthon » A Jobbik nem köt koalíciót a Fidesszel
A Jobbik nem köt koalíciót a Fidesszel
  • | | Több
  • 2010. February 07, 20:08


A Jobbik nem köt koalíciót a Fidesszel

Zsúfolásig megtelt terem várta ma délután Vona Gábort Pécsett, a párt országjáró körútjának baranyai állomásán. A Jobbik elnöke és képviselőjelöltjei a párt Radikális változás című programját mutatták be.

Mintegy négyszázan várták a pécsi Ifjúsági Házban a radikális párt elnökének beszédét. Az esemény moderátora a párt szóvivője volt, aki bemutatta a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltjeit is.


Április 11-e a népítélet napja lesz” – kezdte beszédét Porpáczi Ernő, Baranya 1. számú választókörzetének parlamenti képviselőjelöltje. Szerinte a Jobbik a nemzeti felemelkedés és a remény pártja, amely tisztességből és hazaszeretetből képes egyesíteni a nemzetet.


Ez az utolsó esélyünk, nincs több négy évünk” – kezdte Draskócziné Kertész Júlia, a 3. körzet jelöltje, aki a Kertvárosban indul a szavazatokért. A helyi drogbizniszek és véres leszámolások az elmúlt húsz év szabadságának mocskai – mondta, majd hozzátette, a Jobbiknak világos programja van a panelházban élők életkörülményeinek biztonságosabbá, esztétikusabbá és minőségibbé tételére.


Európa Kulturális Fővárosa valójában Európa multinacionális fővárosa” – fogalmazott Németh Zsolt, a párt városi és megyei elnöke. A 25 éves egyetemista úgy vélte, a Széchenyi tér felújítása vagy a megyeri téri lakópark építése egyértelműen rámutatnak, hogy a város vezetőinek intézkedései nem az itt lakók érdekeit szolgálják.


Magyarországon forradalmi hangulat, véres harc, háború van – így konferálta fel Király András szóvivő a Jobbik elnöki kabinetjének vezetőjét. „Öröm ennyi szélsőségest látni a teremben” – kezdte beszédét Szilágyi György, aki szerint az ország történelmének legfontosabb választása előtt állunk. A tavaszi választás népszavazás lesz, az emberek a politikai rendszerről és arról dönthetnek, hogy Morvai Krisztina személyében legyen-e közvetlenül választott köztársasági elnöke Magyarországnak – mondta Szilágyi. Szerinte ma hazánkban nem bal- és jobboldal van, hanem nemzeti és nemzetellenes oldal. Míg az igaz hazafiak az árpádsávos zászló alatt, addig a parlamenti pártok a szivárvány zászló alatt vonulnak. „Ez az oka, hogy annyira támogatják a deviánsok felvonulásait is” – tette hozzá Vona jobbkeze a homoszexuálisok felvonulására utalva.


Nem mi vagyunk radikálisok, hanem a helyzet az” – mondta a mikrofonhoz lépő Vona Gábor, aki szerint a Jobbik programja az egyedüli létező, ezért legjobb program. A parlamentben ülő politikusok tudatosan verték szét az országot, ezért nem tüneti kezelésre, hanem igazságtételre van szükség – fogalmazott a pártelnök. A Jobbik nem elégszik meg a második vagy a harmadik hellyel, választást akar nyerni – tette hozzá. Kormányon véget vetne a politikai álláshalmozásnak, eltörölné a mentelmi jogot, rendezné az ügynökkérdést, visszahívhatóvá tenné a képviselőséget és minősített bíráskodást vezetne be a képviselők és a nemzeti vagyont megkárosítók számára.


A pártelnök kitért gazdasági kérdésekre is. Legfontosabb feladatnak a multinacionális cégekkel kapcsolatos szabályozás megváltoztatását, az államadósság újratárgyalását és a magyar bank felállítását tartja.


Lyukas hordóba hordták a pénzt” – fogalmazott a szociális kérdések között a romaintegrációval kapcsolatban. „Véget kell vetni a megélhetési gyermekgyártásnak” – mondta a családi pótlék jelenlegi rendszerére utalva, hozzátéve, a Jobbik három gyermek után az adókedvezménybe építené be a támogatást. A nyugdíjrendszer átalakítását a lengyel-modell alapján képzeli el a párt. Szorgalmazni fogják, hogy a régi rendszer magasrangú vezetőinek nyugdíját csökkentsék a minimumra, és az ebből származó megtakarítást adják a rászoruló időseknek.


Hallgatói kérdésre válaszolva Vona Gábor azt mondta, nem lesz Fidesz-Jobbik koalíció. Ennek oka, hogy az ellenzéki párt álláspontja fontos stratégiai kérdésekben nem ismert, a parlamenten belüli együttműködés más formáit azonban nem zárta ki a pártelnök.

 

Megjelent még: Ithink.hu  • Error connecting to mysql