| Itt vagy most: Blog » Itthon » Thürmer elvtárs és a puccs
Thürmer elvtárs és a puccs
  • | | Több
  • 2009. november 01, 22:10


Thürmer elvtárs és a puccs

Két nappal a Jobbik meghiúsult egyetemi előadása után Thürmer Gyulával beszélgethettünk. Természetesen vele is egy külső helyszínen, hiszen az egyetem rektora következetesen ennek a találkozónak sem engedélyezte az egyetemi lebonyolítását. Az érdeklődők létszáma azonban azokat igazolta, akik korábban úgy vélték, a Jobbik elnökére is legalább ugyanannyian lettek volna kíváncsiak az egyetem falain kívül, mint azokon belül, hiszen még a nemzeti radikálisokénál kisebb népszerűségű Munkáspárt elnökének előadása is szinte teltházas rendezvény volt.

 

Thürmer meg is jegyezte, hogy számára nem presztizskérdés a helyszín, ám az egyetem rektora jobban tenné, ha a Bolognai-rendszer miatt aggódna, amely messze nem ad olyan tudást az egyetemistáknak, amivel később el is tudnak majd helyezkedni a munkaerőpiacon. Hosszú felvezető előadásában hangsúlyozta, hogy a Jobbikhoz hasonló radikális pártnak tartja magukat, hiszen a fennálló rendszer egészét tagadják, és az teszi őket egyedülivé a többi párt versenyében, hogy ők a kapitalizmus helyett a szocializmus megteremtéséért dolgoznának.

 

A beszélgetésen jelen volt két kommunista fiatal is, akik elvtárs megszólítással kérdeztek a Munkáspárt elnökétől. Azt szerették volna tudni, ha a Munkáspárt hatalomra jut, Thürmer mit tesz majd, hogy ne puccsolják meg, ahogy azt a világ sok kommunista vezetőjével megpróbálták már. Én személy szerint arra lettem volna kíváncsi, mit tesz a párt azért, hogy az emberek szimpátiáját elnyerje, hiszen úgy gondolom, a jelenlegi politikai rendszerben jó eséllyel bontogathatják szárnyukat a régi vagy új kis népszerűségű pártok. A Munkáspártról azonban nem sokat hallani, saját berkeiken belül tevékenykednek, látszólag semmilyen társadalmi kapcsolatot nem ápolnak. Átlapoztam a rendezvényen kiosztott "A Szabadság" című lapjukat is, amiből mindösszesen annyit sikerült megtudnom, hogy Urbán Szandra a Baloldali Front 16 éves tagja, aki nemrég töltött le egy új dalt Che Guevarától, és legközelebb ő süti a zserbót a KB-ülésre. Azonban ezt és Thürmer Gyula "Balszemmel" című programcikkét leszámítva nem sok érdekességet tartalmaz az újság, amely alacsony példányszáma miatt nyilván nem lehet alkalmas a tömegek figyelmének felkeltésére.

 

Thürmer a kérdést ügyesen megkerülve válaszában a jelenlegi médiakörülmények miatt sajnálkozott, és kifejtette, ahogy a politikusi népszerűségmérések idején, úgy a televíziós vitaműsorok szerkesztésekor sem tartják már számon a Munkáspártot. Szerinte így elég nehéz az érvényesülés, a kopogtatócédulák gyűjtésével kapcsolatban pedig megjegyezte, a közelmúltban nyilvánosságra került cédulavásárlási botrány egyértelműen is bizonyítja, hogy a tőkével rendelkező nagy pártok egyértelmű célja a kispártok kizárása a pártversenyből. Kijelentette, a parlamenti küszöb 4%-ról 5%-ra való emelésének oka az volt, hogy a Munkáspárt, mint a MSZMP örököse ne léphesse át a bejutási küszöböt, azzal azonban nem vitatkozott, hogy ha innovatívabbak lennének, ennél jobb eredményt is fel tudnának mutatni.
Kommentek

2 db komment érkezett

  Attila · 2010.01.05 00:51:26
Kedves Szandi! Bár Te vagy a hölgy, én az idősebb, így ha nem haragszol, tegeződjünk. Nem kritizáltam a nézeteidet, csupán a lapot, amiben a rólad (is) szóló cikk megjelent. A zserbódat nagyon szívesen megkóstolnám, ha gondolod e-mailen elküldöm a postai címemet. Azt pedig jól teszed, hogy kitartasz az elveid mellett, kevés ilyen ember van manapság. De fogadd meg, hogy indulatból máskor nem írsz senkinek! :) Üdvözlettel: NA
  Szandi · 2010.01.04 19:46:07
Tisztelt Németh Attila November 1-én megjelent cikkéhez: tisztelettel megkérdezem Önt hogy evett az én zserbomból? Ha nem, nagyon szívessen fellajánlok egy tányérral Önnek. Természetesen ingyen és bérmentve ugyan is mi kommunisták ilyenek vagyunk. Igaz én még csak 16 éves vagyok de büszkén vállalom, hogy igaz kommunista leszek idővel. Én erre amigcsak élek örökké büszke leszek. Ha ugy tetszik Ön ezért engem megvethet, kigunyolhat ez engem nem érdekel én az elveimhez hü maradok.

Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 

 
we