| Itt vagy most: Blog » Itthon » Vitorlázórepülés Pécs-Pogányban
Vitorlázórepülés Pécs-Pogányban
  • | | Több
  • 2007. október 21, 00:12, frissítve: 2009. augusztus 05, 18:06


Vitorlázórepülés Pécs-Pogányban

2007. október 21-én tartotta a pécs-pogányi repülőklub nyílt napját, így 4000 ft-ért a bátrabb érdeklődők kipróbálhatták a vitorlázórepülést. Számomra ez némi problémát jelentett, ugyanis hamar rájöttem, a gépet nem épp az én méreteimre tervezték. Kétszemélyes, motor nélküli vitorlázógéppel szálltunk fel, előttem a motoros gép látványa fogadott, ami 400 méter magasra vontatott fel bennünket, és amiről megadott jelre csatoltuk le magunkat. Bár egy szakképzett pilóta ült mögöttem, elöl ülőként nem voltam teljesen nyugodt, hiszen minden látvány az én szemem elé tárult, az oldalra fordulások alkalmával pedig az alacsony fokú biztonságérzetem miatt rendszeres halálfélelemmel küzdöttem: egyik kezemmel kényszeresen az ejtőernyő kioldó kallantyújába kapaszkodtam, míg a másikkal a kamerámat tartottam a kezemben, amit nem sikerült minden manővernél megfelelően rögzítenem. Amint a videón is látszik majd, egy alkalommal, mikor épp a földet célozta meg a pilóta zuhanórepülésben, az kiesett a kezemből, később pedig egy "átesésnél" (ami egy teljes hurok a levegőben) nehezedett el a fejem. Egyébként hatalmas élmény volt az a 10-15 perc, amit a levegőben töltöttem, bár ha ilyen géppel repültem volna életemben először, többé nem vágynék a fellegekbe.  • Értékelés csak felhasználók részére!
    • Jelenleg 5.00/5

    Jelenleg: 5.0/5 (1 db értékelés)

  • Címkék: repules pogany sport extrem
    Kategória: Itthon


Kommentek

2 db komment érkezett

  Attila · 2009.11.01 23:08:16
nálam a kettő pont fordítva szerepel, de egyetértek, hogy ezek a legjobbak :)
  saintdeFalla · 2009.10.30 23:49:42
Repülni az egyik legnagyszerűbb dolog a világon - rögtön a muzsikálás után következik :)

Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 

 
we