| Itt vagy most: Blog » Lapszemle » Vona Gábor, a Jobbik elnöke
Vona Gábor, a Jobbik elnöke
  • | | Több
  • 2009. június 30, 21:09, frissítve: 2009. július 03, 21:09


Vona Gábor, a Jobbik elnöke

"A Jobbik szeretné megakadályozni az idei melegfelvonulást, önök szerint ilyen a rend? (Június 14-én írt alá együttműködési megállapodást a Jobbik, a Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és több más szervezet. Idei terveikről az MTI szerint akkor annyit árultak el, hogy együttesen lépnek föl a fővárosi melegfelvonulás megakadályozásáért.)

Egy normális homoszexuális sem akar vonulgatni az utcán paprikajancsinak öltözve. Ezt beteges provokációnak tartom, aminek nincs helye. A Jobbik minden törvényes eszközt latba fog vetni, hogy megakadályozza ezt a rendezvényt.

Volt kint valamelyik melegtüntetésen?

Nem voltam kint, nem szoktam ilyen tüntetésekre járni, nem vagyok meleg, úgyhogy nem járok ki melegtüntetésekre. Illetve nem vagyok homoszexuális. Én a meleg szót visszakövetelem, szeretném, ha ezt a szót annak használnánk, amit jelent. Nem szeretném, ha azt mondom, meleg reggelre ébredtem, az azt jelentené, hogy csupa homokos nézett be az ablakon.

Sokan a Magyar Gárda tüntetéseit tartják zavarónak, amire önök mindig azt mondják, hogy gyülekezési és szólásszabadság van. Ez a melegekre nem vonatkozik?

Kinek sértjük mi az érdekeit, az érzékenységét? Okozunk-e a fiatalabb generációkban olyan fajta roncsolást, mint mondjuk egy ilyen demonstráció? Sértjük-e bárkinek a vallási vagy bármilyen hovatartozását? A Magyar Gárda felvonulásai törvényesen bejelentett tüntetések, amelyeknek megvan a maguk célja, általában a közbiztonság erősítése. A társadalom szempontjából előremutató, pozitív felvonulások. Lehet, hogy furcsán hangzik, de szerintem a cigányságért az elmúlt 20 évben a Jobbik és a Magyar Gárda tette a legtöbbet. Mi a rasszizmus? Az a rasszizmus, amikor a politikusok a cigánykérdésről a médiában és a parlamentben nem beszélnek, viszont a büfében, amikor falatoznak, akkor szalonrasszisták. Tudják nagyon jól, hogy mi zajlik vidéken, tudják, hogy valamit tenni kéne, de azért az ebéd mégis azzal ér véget, hogy egy konzervért egy szavazat nagyon jó üzlet, hagyjuk a szőnyeg alatt ezt a problémát. Mi azt mondjuk, hogy húzzuk ki a szőnyeg alól a problémát, lehet, hogy ez majd konfliktust fog okozni, lehet, hogy meg fogjuk sérteni egymást, lehet, hogy haragudni fogunk egymásra, de legalább vitázni fogunk és elindulunk a megoldás irányába. Mi ezt tesszük. Rákényszerítette a Magyar Gárda és a Jobbik a politikát, hogy ezzel a kérdéssel foglalkozzon és a megoldás felé induljon el, és ez a cigányságnak is érdeke."

 

A teljes interjú ezen a linken olvasható.
Kommentek

0 db komment érkezett


Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 

 
we