| Itt vagy most: Blog » Publikációk » A 2009-es EP-kampány következtetései
A 2009-es EP-kampány következtetései
  • | | Több
  • 2009. december 21, 01:01


A 2009-es EP-kampány következtetései

"Azt lehet mondani, hogy a politikai marketing eszközrendszerét értően alkalmazó pártok számára a választás az általuk várt vagy annál is jobb eredménnyel zárult. A nagy kudarcot elszenvedett két párt – MSZP, SZDSZ – veresége ugyanakkor nem pusztán a sokszor egymásét átfedő, erőtlen kampányuknak volt köszönhető, hanem túlnyomórészt hosszadalmas és rosszul megítélt kormányzati tevékenységüknek. Így ha etikailag el is ítélendő, ismét bizonyítást nyert az a tény, hogy megéri a pártoknak az egyes választásokat vagy különböző szakpolitikai vitákat az aktuálpolitikai viták kereszttüzében elmosni. Ugyanakkor az EP-választás eredménye a mérsékeltebb kampányt folytató pártok számára azt üzente, hogy finomkodással nem lehet eredményt elérni; fel kell venni a kesztyűt és mindent meg kell tenni saját álláspontjuk védelme érdekében. A két új pártot vizsgálva a Jobbik-LMP összehasonlításban két fontos következtetést is levonhatunk a jövő eseményeire vonatkozóan. Új párt is érhet el sikereket, ha van ismertsége. Továbbá az internet megkerülhetetlen eszközzé kezd válni a magyarországi politikai kampányokban is. Feltehetőleg mindezen észrevételek letükröződését a gyakorlatban is láthatjuk a jövő tavaszi választások alkalmával."

 

A dolgozat és a hozzá készült prezentáció teljes terjedelmükben a csatolmányokból letölthetők.
Kommentek

0 db komment érkezett


Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 
Letölthető anyagok
Az EP-választási kampány Magyarországon 2009-ben
A 2009-es EP-kampány (ppt)

A fenti anyagok jogvédettek, kérjük a vonatkozó felhasználási feltételeket betartva használd fel

 
 
we