| Itt vagy most: Blog » Publikációk » A Devlin-Hart vita
A Devlin-Hart vita
  • | | Több
  • 2008. december 12, 15:03, frissítve: 2009. augusztus 03, 19:07


A Devlin-Hart vita

"A Devlin-Hart vita Lord Patrick Devlin angol bíró és Herbert Lionel Adolphus Hart jogfilozófus között zajlott a 20. század közepe táján. Bár a vita a homoszexualitás büntetőjogi szabályozása körül robbant ki, a korabeli jog- és társadalomfilozófusok kommentárjai révén a demokrácia, a jog és erkölcs viszonya, a társadalmi integráció kerültek középpontba. A szerző bevezetőjében igyekszik is leszögezni, hogy bár érdekes lenne, mégsem a homoszexualitásról kíván értekezni, sokkal inkább politikaelméleti elemzés megírása a célja arról, miként függenek össze a vitában résztvevő felek által képviselt nézetek az ismert ideológiák valamelyikével, hogyan politizálódnak át normatív társadalmi kérdések a konzervatív-liberális ellentétben, ezzel gyakorlatilag lehetetlenné téve bármiféle megegyezést a közösségen belül."

Az érdekes emberi jogi, filozófiai kérdéseket boncolgató vitáról írott dolgozatom teljes terjedelmében a csatolmányokból letölthető.
 
Kommentek

0 db komment érkezett


Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 
Letölthető anyagok
Bretter Zoltán: Politikai a határon - A Devlin-Hart vita - recenzió

A fenti anyagok jogvédettek, kérjük a vonatkozó felhasználási feltételeket betartva használd fel

 
 
we