| Itt vagy most: Blog » Publikációk » Az USA, Brazília és Oroszország kormányzati rendszere
Az USA, Brazília és Oroszország kormányzati rendszere
  • | | Több
  • 2008. március 30, 15:03, frissítve: 2009. augusztus 03, 18:06


Az USA, Brazília és Oroszország kormányzati rendszere

"A következőkben három szövetségi alapon működő demokratikus ország politikai berendezkedéséről lesz szó. Kormányformájuk hasonlatos annyiban, hogy mindegyik esetében megfigyelhető az ország élén álló államfő domináns szerepe a végrehajtói hatalomban, valamint befolyásos szerepe a törvényhozásban. Ha kormányformáról beszélünk, alapvetően két szempontot kell figyelembe vennünk. Megvizsgáljuk a végrehajtói hatalom szerkezetét, és megnézzük, milyen viszonyban áll egymással a törvényhozói és a végrehajtói hatalom. A prezidenciális kormányforma esetében a köztársasági elnök és a miniszterelnök jogosítványai egy kézben összpontosulnak."

A teljes dolgozat a csatolmányból letölthető.
Kommentek

0 db komment érkezett


Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 
Letölthető anyagok
Az USA, Brazília és Oroszország kormányzati rendszereinek összehasonlítása

A fenti anyagok jogvédettek, kérjük a vonatkozó felhasználási feltételeket betartva használd fel

 
 
we