| Itt vagy most: Blog » Publikációk » Hollandia és a víz elleni védekezés
Hollandia és a víz elleni védekezés
  • | | Több
  • 2008. május 10, 20:08, frissítve: 2009. augusztus 03, 18:06


Hollandia és a víz elleni védekezés

"Hollandia a Föld legsűrűbben lakott országa, emellett az egyetlen olyan ország a világon, amely sok tudós szerint földrajzi értelemben halálra van ítélve. Hollandia földjének nagy része ugyanis 100 méternél alacsonyabb síkság, mely a 300 méteres tengerszint feletti magasságot csak egyetlen ponton lépi túl. A pleisztocén és a holocén korban képződött Holland-alföld felszínének süllyedése a mai napig is tart, így ma az ország területének már egyharmada van a tengerszint alatt. A mélyföldeket mesterséges gátak, és természetes dűnesorok védik a tengertől, bár utóbbiak nagy részét a tenger vihardagályai szétrombolták, ezek maradványai a nyugati Fríz-szigetek. Mivel az Északi-tenger hullámai által mosott partvidék évszázadonként 12-20 cm-t süllyedt, a települések és a termőföld védelmében a lakosság az idők során a tengerrel szembeni állandó és szívós küzdelemre rendezkedett be."

A dolgozatot teljes terjedelmében a csatolmányból töltheted le.
Kommentek

0 db komment érkezett


Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 
Letölthető anyagok
A globális felmelegedés hatása Hollandia életére - A víz elleni védekezés

A fenti anyagok jogvédettek, kérjük a vonatkozó felhasználási feltételeket betartva használd fel

 
 
we