| Itt vagy most: Blog » Publikációk » Simon: A politikai kultúra
Simon: A politikai kultúra
  • | | Több
  • 2005. november 28, 12:12, frissítve: 2009. augusztus 03, 18:06


Simon: A politikai kultúra

"A magyar politikai kultúra vegyes politikai kultúrának tekintendő, ahol a résztvevői kultúra súlya az alacsony politikai részvétel miatt kisebb a legtöbb nyugati mintánál. Ennek oka, hogy Magyarországon az emberek csalódtak a rendszerváltásban. Az 1990-es fordulatot követően a nyugati demokratikus államberendezkedésre való áttérés az emberek fejében összekapcsolódott a jólét fogalmával, mivel azonban a változás nem járt gazdasági fellendüléssel, csalódtak az új rendszerben. A csalódottság legmagasabb fokát a Bokros-csomag évében mérték. A részvételi típus központi eleme, a demokrácia stabilitása azonban elképzelhetetlen a választópolgárok a döntéshozatalban való részvétele nélkül. Azonban az alacsony politikai aktivitás ezt a területet is érinti. A 2002-es parlamenti választások jelentős fordulatot eredményeztek e téren, a választások második fordulójában csaknem az ország háromnegyede részt vett."

A dolgozat teljes terjedelmében a csatolmányból letölthető.
Kommentek

0 db komment érkezett


Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 
Letölthető anyagok
Simon János: A politikai kultúra - recenzió

A fenti anyagok jogvédettek, kérjük a vonatkozó felhasználási feltételeket betartva használd fel

 
 
we