| Itt vagy most: Blog » Publikációk » Szélsőségek a magyar társadalomban
Szélsőségek a magyar társadalomban
  • | | Több
  • 2009. január 12, 15:03, frissítve: 2009. augusztus 03, 19:07


Szélsőségek a magyar társadalomban

"A jobboldali szélsőségek megjelenése a szociális és gazdasági jólét megteremtésének elmaradásához, az ebből fakadó elégedetlenséghez kötődik. A ’90-es évek elején tapasztalt alkotmányos és kormányválságok lehetőséget teremtettek számukra a hatalom megragadására, a gazdaság és a demokratikus politika intézményeinek megszilárdulásával azonban célkitűzéseik aktualitásukat vesztették. Számuk lecsökkent, bázisuk megfogyatkozott, és a populista nagylétszámú csoportok helyét a kisebb, felkészültebb, meggyőződéses szervezetek, személyek vették át, melyek a technikai fejlődéssel élve ideológiájukat ma már az interneten árulják. Ennek (ti. az ideológia) középpontjában a trianoni szerződés előtti határok visszaállítása, a főleg zsidók, cigányok és más külföldi bevándorlók elleni idegenellenesség, valamint forradalmi állapotokat is eredményező igazi társadalmi és politikai átalakulás áll; bár napjainkban jellemzően az általuk elfogadott erkölcs, mint közerkölcs védelmét is feladatuknak tartják (pl. melegfelvonulások, drogliberalizációért küzdőkkel szembeni megmozdulások)."

A szemináriumi esszében foglalt gondolatok teljes terjedelmükben a csatolmányban olvashatók.
 
Kommentek

0 db komment érkezett


Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 
Letölthető anyagok
Szélsőségek a magyar társadalomban

A fenti anyagok jogvédettek, kérjük a vonatkozó felhasználási feltételeket betartva használd fel

 
 
we