| Itt vagy most: Blog » Publikációk » Területfejlesztés a gyakorlatban
Területfejlesztés a gyakorlatban
  • | | Több
  • 2009. május 13, 11:11, frissítve: 2009. augusztus 03, 16:04


Területfejlesztés a gyakorlatban

"A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács egy 19 tagú testület, melynek összetételét törvény szabályozza. Egy 2004-ben elfogadott módosítást követően lehetővé vált, hogy a mindenkori kormány jelentős többséget biztosíthasson magának a testületben. A DDRFT tagjai ugyanis a régióban található megyék területfejlesztési tanácsainak elnökei, a régió megyei jogú városainak polgármesterei, megyénként a kistérségek egy-egy képviselője, valamint a Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke. Az így 10 tagú testület összetétele változott meg, amikor a kormány úgy döntött, a tanácsba delegál 9 minisztériumi képviselőt, akik a kormány szándékainak megfelelő döntéseket tudják keresztülvinni. Az Ügynökség fő tevékenységei a tervezés és projektfejlesztés, a pályázati végrehajtás, valamint a pénzügyi és gazdasági feladatok."

Az esszét a DDRFÜ-nél eltöltött háromhónapos gyakornoki munkámat követően, a közigazgatási gyakorlat elfogadtatásához írtam. A teljes szöveg a csatolmányból letölthető és olvasható.
Kommentek

0 db komment érkezett


Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 
Letölthető anyagok
Területfejlesztés a gyakorlatban - A DDRFÜ szervezete és működése
A DDRFU szervezete és működése - Power Point prezentáció

A fenti anyagok jogvédettek, kérjük a vonatkozó felhasználási feltételeket betartva használd fel

 
 
we