| Itt vagy most: Blog » Publikációk » Változások a magyar jobboldalon 1990 után
Változások a magyar jobboldalon 1990 után
  • | | Több
  • 2007. április 10, 13:01, frissítve: 2009. április 10, 17:05


Változások a magyar jobboldalon 1990 után

"Kétségkívül hatalmas vereséget szenvedett a polgári oldal 1994-ben. A választási eredmények leginkább a Fideszt rengették meg. Az 1988-ban létrejött szervezet lassan, de biztosan haladt a biztos népszerűség-növelés útján. 1990-94 között ahogy a demokrata fórum támogatóinak száma csökkent, úgy a Fidesz szimpatizánsoké nőtt. Úgy tűnt, a korábbi MDF-szavazók a Fideszben találtak alternatívát. Ezt segítette elő egy eddig nem bizonyított, ez idő tájt lábra kélt feltételezés, mely szerint a már gyógyíthatatlan beteg Antall József magához kérette Orbán Viktort, és négyszemközti beszélgetésen őt jelölte meg lehetséges politikai utódjául. A Fidesz számára a vereség csak a választásokat megelőző előrejelzésekhez képest volt óriási. A pártnak fel kellett ismernie, hogy a tisztán liberális út már nem járható."

Az teljes terjedelmű esszé a csatolmányból letölthető és olvasható.
Kommentek

0 db komment érkezett


Írj kommentet!
De előbb jelentkezz be. Ha még nincs hozzáférésed, regisztrálj!

vagy kommentelj már meglévő fiókoddal:

Ha hozzáféréssel rendelkezel az oldalak bármelyikén, csak kattints a logójára, és jelentkezz be kedvenc közösségi oldaladon. (Ezt követően ne felejtsd el engedélyezni a kapcsolatot.) Ez azért jó, mert nem kell külön regisztrálnod, hanem a közösségi oldalakon megadott névvel tudsz hozzászólni.

Egyben biztonságos is, hiszen a belépés a kiválasztott oldalon történik, így a nemethattila.hu oldalhoz semmilyen azonosító adatot sem kell megadnod. Az adatvédelemről az egyes weboldalak rendszere gondoskodik, amelyről már megbizonyosdhattál, hiszen használod ezek valamelyikét.

 
Letölthető anyagok
Politikai átalakulás a magyar jobboldalon a rendszerváltás után

A fenti anyagok jogvédettek, kérjük a vonatkozó felhasználási feltételeket betartva használd fel

 
 
we